Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Γιώργος Δακής: «Από την απαρχή της σύγχρονης Ελλάδας, τη Φλώρινα, δηλώνω ότι είμαστε υπέρ του Δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ»



«Για λόγους προάσπισης ζωτικών μας συμφερόντων, που έχουν να κάνουν με το αύριο των επόμενων γενεών δηλώνουμε την πολύ καθαρή μας θέση ότι είμαστε Υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Αυτό σημείωσε χαρακτηριστικά από τη Φλώρινα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 10 Μαΐου, ο συνδυασμός του, στην αίθουσα Αλέξανδρος του ξενοδοχείου Λίγκος.
«Δεδομένου ότι αποτελούμε ένα κομβικό κομμάτι της ευστάθειας, της σταθερότητας, της δυναμικής για όλη την πατρίδα μας μέσα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με όλα τα θετικά και τα πάρα πολλά αρνητικά τα οποία έχουμε από αυτή τη διαδικασία, συνέχισε ο κ. Δακής, η ΔΕΗ πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της, γιατί αυτό διασφαλίζει τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου, που έχουν να κάνουν με τις αποκαταστάσεις των εδαφών, τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, αλλά και με την επαναπόδοση των εδαφών στοιχείο για το οποίο βρισκόμαστε σε δικαστική παρέμβαση τόσο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Και θέλω να σας πω  ότι αυτό είναι κομβικό κεντρικό πολιτικό κομμάτι μείζονος αντιπαράθεσης, για την εφαρμογή του συντάγματος των Ελλήνων, των νόμων και των δεδομένων των κεκτημένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί το κορυφαίο κομμάτι σύγκρουσης της πολιτικής ατζέντας στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλος διεκδικώντας τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου μας ώστε οι επόμενες γενιές να μην ζήσουν ως δουλοπάροικοι σε τρίτους, ξένους ιδιοκτήτες της γης μας, που αναγκαστικά απαλλοτριώθηκε και απαλλοτριώνεται. Και θέλω να τονίσω ότι οι δράσεις και οι παρεμβάσεις μας γίνονται με όρους ευθύνης, σύνεσης χωρίς ψεύτικους βερμπαλισμούς και όχι με στόχευση τον εντυπωσιασμό αλλά το χειροπιαστό αποτέλεσμα». 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.