Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας



Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά οι μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου είχαν κοντά τους την Εθνική Λυρική Σκηνή για ένα διήμερο (8 & 9 Μαΐου).
Στο διάστημα αυτό είχαν την ευκαιρία, να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες του λυρικού θεάτρου και να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της όπερας, μέσα από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία παραγωγής μιας παράστασης. 
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ «Εκπαίδευση και δια Bίου Mάθηση», το σχολείο μας επιλέχθηκε για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η όπερα διαδραστικά στα Δημοτικά Σχολεία». Το πρόγραμμα περιλάμβανε βιωματικές δραστηριότητες για τους μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης και κορυφώθηκε  με την  μια μοναδική παράσταση της Όπερας του J. Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»,  στο πολιτιστικό κέντρο Φλώρινας στην αίθουσα Θ. Αγγελόπουλου. 
Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα βιωματικής δράσης, με στόχο να ανοίξουν οι ορίζοντες της μουσικής εμπειρίας των μαθητών. Η υλοποίηση του προγράμματος και η προετοιμασία των μαθητών/τριών μας, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της Μουσικής κ. Ευγενίας Γάκη, κ. Ελένη Τσιλιπάκου και του κ. Αθανασίου Σιδέρη, της Θεατρικής Αγωγής κ. Κυριακή Κάση και των Εικαστικών κ. Αντώνη Μπαλάκα και κ. Άννας Γαζέα.
Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά του σχολείου μας που συμμετείχαν με τόση θέρμη, τα παιδιά του Δημ. Σχολείου του Άγ. Γερμανού Πρεσπών με την καθοδήγηση  της μουσικού κ. Σόνιας Χαραλαμπίδου, καθώς και τα παιδιά του Δημ. Σχολείου Κ. Κλεινών που μας επισκέφτηκαν με την δασκάλα τους κ. Τάνια Τσιακμάκη.
Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους της Λυρικής Σκηνής που μας έκαναν να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος για να αισθανθεί όμορφα, δε χρειάζεται μόνο υλικά αγαθά. Οι μουσικοί, οι τραγουδιστές, οι κινήσεις, τα χρώματα, ο ρυθμός μας έκαναν να νιώσουμε κάτι πολύ ανώτερο.    Θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς που τους γνωρίσαμε.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Γιάννης Δαϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.