Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ



Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου στο Δήμο Αμυνταίου.

Ο επικεφαλής των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Μάκης Ιωσηφίδης, πλαισιωμένος από υποψηφίους και στελέχη της παράταξης, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της παράταξης και τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν, στο σημαντικότατο έργο της Δημοτικής Αρχής και κυρίως στους στόχους και το όραμα για τη νέα θητεία με αναφορές στο υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας, τις υποδομές στον αγροτικό τομέα, το Βιοτεχνικό Πάρκο στο Αμύνταιο και τις Τηλεθερμάνσεις και τα Θερμοκηπιακά Πάρκα με βιομάζα σε όλα τα χωριά.

Ομιλία Δημάρχου Αμύνταιου και επικεφαλής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» κ. Μάκη Ιωσηφίδη για την ανακοίνωση υποψηφιότητας
Πάνε τέσσερα χρόνια από τη γέννηση της ιδέας για τη δημιουργία μίας Δημοτικής Παράταξης που θα παρενέβαινε δυναμικά στα τοπικά πράγματα, έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί στο πλαίσιο του Καλλικράτη, και θα έφερνε μία καινούργια οπτική στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής.
Στη βάση αυτής της ιδέας ξεκίνησαν οι επαφές με ενεργούς πολίτες της περιοχής χωρίς κανέναν αποκλεισμό και μόνη προϋπόθεση την άδολη αγάπη για τον τόπο.
Έτσι δημιουργήθηκαν οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μέσα από μία πρωτοφανή διαδικασία διαλόγου που εξελίχθηκε σταδιακά και έλαβε επίσημη μορφή στις συναντήσεις που κάναμε στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.
Σε συνέχεια του διαλόγου και της ενεργού παρουσίας στην τοπική κοινωνία στις τάξεις των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ εντάχθηκαν σημαντικά πολιτικά στελέχη και άνθρωποι με μεγάλη και σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με ένα σημαντικό πολιτικό προσωπικό και αξιόλογη εκπροσώπηση σε όλα τα χωριά κατεβήκαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 έχοντας ως βασικά μας όπλα την καθαρότητα του πολιτικού μας λόγου και ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε καινοτόμες και εφαρμόσιμες ιδέες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Είναι από τις λίγες περιπτώσεις πολιτικών σχηματισμών που ενώ η δημιουργία τους ξεκίνησε έξι μήνες πριν τις εκλογές κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά τους:
-                    την καθαρότητα και ευθύτητα του πολιτικού λόγου,
-                    ένα φιλόδοξο, εφαρμόσιμο και καινοτόμο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της περιοχής,
-                    την ύπαρξη έμπειρων αλλά καθαρών στο σύνολό τους στελεχών ,
-                    έναν επικεφαλής – πρώτο μεταξύ ίσων – που πρωτοεμφανιζόταν στην τοπική πολιτική σκηνή με διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα ,
-                    την ξεκάθαρη πολιτική έκφραση και θέση, μακριά όμως από τα πολιτικά κόμματα.
Είναι αλήθεια ότι οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δημιουργήθηκαν την κατάλληλη στιγμή για να εκφράσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Πιστεύουμε ότι είμαστε ο μόνος τοπικός πολιτικός σχηματισμός, που έχει επιλέξει:
-                    την καινοτομία, αντί της εμμονής στις ίδιες παλιές αποτυχημένες συνταγές
-                    τη δράση, αντί για τη μιζέρια και την γκρίνια
-                    τον πλουραλισμό, αντί της μονοκρατορίας του επικεφαλής
-                    την αποκέντρωση αντί του συγκεντρωτισμού
-                    τις καθαρές θέσεις, αντί για τις πολιτικάντικες κωλοτούμπες
-                    τη διαφάνεια και την καθαρότητα σε όλες τις εκφάνσεις της δημοτικής λειτουργίας.
Έτσι πορευόμαστε και η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τον ίδιο τρόπο με διαφάνεια, καθαρότητα, πλουραλισμό, αποκεντρωτική λογική, καινοτόμες αλλά εφαρμόσιμες ιδέες, μα πάνω απ’ όλα με σκληρή ομαδική δουλειά και αγάπη για τον τόπο.
Είναι γνωστό ότι στα τρία και πλέον χρόνια της τρέχουσας θητείας με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στο τιμόνι του Δήμου Αμυνταίου καταφέραμε πολλά:
-                    Έχουμε ξεκάθαρη οικονομική θέση, παρά τη μείωση των επιχορηγήσεων των ΟΤΑ κατά 60% και πλέον. Έστω και με τα λιγότερα από τα μισά χρήματα που έπαιρναν οι πρώην Δήμοι και Κοινότητες, καταφέραμε να ξεπληρώσουμε τα χρέη που παραλάβαμε και πληρώνουμε άμεσα όλες μας τις υποχρεώσεις. Δεν είναι τυχαίο που μας κατατάσσουν στους 10 πιο καλοπληρωτές Δήμους της χώρας.
-                    Δημιουργήσαμε νέους θεσμούς με σημαντική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Φεστιβάλ Βεγορίτιδας, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Δημόσιο ΙΕΚ Αμυνταίου.
-                    Συμμετέχουμε ενεργά στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, όπως είναι το Σύμφωνο των Δημάρχων όπου είμαστε ο πρώτος Ελληνικός Δήμος με εγκεκριμένο ΣΔΑΕ, και έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με Ευρωπαϊκούς θεσμούς και σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της περιοχής.
-                    Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις και βελτιώσαμε τις υπηρεσίες προς τους δημότες που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως την αποκομιδή των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
-                    Κατασκευάσαμε και κατασκευάζουμε δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, παρεμβαίνοντας άμεσα και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών.
-                    Αναδείξαμε τα ενεργειακά ζητήματα ως λύση στο αναπτυξιακό αδιέξοδο της περιοχής και διεκδικούμε δυναμικά και οργανωμένα (μόνοι μας ή μέσα από θεσμούς που δημιουργήσαμε όπως το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων) αυτά που οφείλουν στον τόπο μας η ΔΕΗ και η Πολιτεία.
-                    Υλοποιούμε δράσεις για την αγροτική ανάπτυξη, όπως η αγροτική οδοποιία και ο καθαρισμός των καναλιών, σε έκταση που δεν έχει γίνει ποτέ ως σήμερα.
-                    Εντάξαμε και υλοποιούμε, μέσω του ΕΣΠΑ, έναν εντυπωσιακό αριθμό έργων που ξεπερνούν τα 60.000.000 €, ενώ έχουμε υποβάλει φακέλους και περιμένουμε άμεσα την ένταξη και άλλων έργων με στόχο να ξεπεράσουμε τα 70.000.000 € σε αυτή τη θητεία.
Όλα αυτά είναι τα χειροπιαστά αποτελέσματα μίας τεράστιας προσπάθειας πολλών ανθρώπων, που έχει αποτελέσματα διότι είναι καλά οργανωμένη και κυρίως γίνεται από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο και πιστεύουν στις δυνατότητές του.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που όλοι εμείς στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ θεωρούμε ακόμη σημαντικότερο: ότι οικοδομούμε το μέλλον του τόπου και μάλιστα σε γερές βάσεις.
Με φρέσκες ιδέες και μακριά από την λογική της μιζέριας και της απαθούς παραίτησης, κάνουμε μία σκληρή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητα της περιοχής, μέσω των δημόσιων υποδομών.
Πέρα από την επίλυση σημαντικών χρόνιων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα η ύδρευση της Κέλλης, αλλά και την εκπλήρωση σημαντικών στόχων, όπως για παράδειγμα το ΙΕΚ στο Αμύνταιο, έχουμε βάλει μία σειρά προτεραιοτήτων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία.
Όλα αυτά δεν είναι απλώς ιδέες που ρίχνουνε στο τραπέζι για εντυπωσιασμό.
Είμαστε ήδη στα μισά της διαδρομής για να υλοποιήσουμε έργα, που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαινόντουσαν σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όπως είναι τα υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα, το Βιοτεχνικό Πάρκο στο Αμύνταιο, οι τηλεθερμάνσεις και τα θερμοκηπιακά πάρκα με βιομάζα σε όλους του οικισμούς του Δήμου Αμυνταίου…
Φυσικά, ο αντίλογος της μιζέριας θα συνεχίσει να προπαγανδίζει ότι αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας μας, αλλά ο φάκελος για το Βιοτεχνικό Πάρκο του Αμυνταίου έχει ήδη κατατεθεί και εξετάζεται από την ΕΤΒΑ, τα υδροπλάνα θα κατεβούν τους επόμενους μήνες στη Βεγορίτιδα και στην εναρκτήρια δημόσια συνεδρίαση για το ΣΕΣ η Διαχειριστική Αρχή της Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι οι τηλεθερμάνσεις με βιομάζα του Δήμου Αμυνταίου θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν στην 5η Προγραμματική Περίοδο!
Με αυτή τη σημαντική παρακαταθήκη οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με το βασικό κορμό των δοκιμασμένων αυτοδιοικητικών στελεχών μπολιασμένο με πολλούς νέους ανθρώπους, που εντάχθηκαν στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ γιατί πίστεψαν ότι είμαστε μία δύναμη ευθύνης που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια στο μέλλον.
Η συμμετοχή των νέων ανθρώπων είναι το μεγάλο στοίχημα γιατί αυτοί θα κληθούν να συνεχίσουν την προσπάθεια, καθώς εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και γνωρίζουμε πότε ένας κύκλος ολοκληρώνεται.
Σήμερα λοιπόν μαζί με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ παρουσιάζεται ένα μέρος των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Σταδιακά θα ανακοινώσουμε και όλα τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοτικής Παράταξης, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών για να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε και να υλοποιήσουμε όλοι μαζί το όραμά μας για την περιοχή του Δήμου Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.