Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής ΝΔ στη Φλώρινα- Αποκλείστηκαν από τη διαδικασία τα μέλη και στελέχη της καθώς και τα ΜΜΕ



Στη Φλώρινα βρέθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου ο Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής  ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη της Νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ στη Φλώρινα, να ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης της ΝΔ και την μετεξέλιξη της σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό.

Στη σύσκεψη του Γραμματέα με τα μέλη της ΝΟΔΕ συμμετείχαν και θεσμικοί φορείς όπως ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.
Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν χρίσμα ούτε και στήριξη. Ζήτησε δε η οργάνωση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι δυνάμεις της ΝΔ να μην διασπαστούν αλλά να στηρίξουν υποψήφιους με αυτοδιοικητικές προτάσεις και θέσεις που θα δίνουν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η ΝΔ απέδειξε ότι βαρίδια νοοτροπιών του παρελθόντος την κρατούν καθηλωμένη, ανίκανη να αντιδράσει και να προσαρμοστεί στη νέα οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στους πολίτες και τη χώρα. Εξακολουθεί να παραμένει ένα βαθιά συντηρητικό, κλειστό και φοβικό κόμμα, που έχει διαφορετικό πολιτικό λόγο στα στελέχη της και διαφορετικό στην κοινωνία και το λαό. Για άλλη μια φορά κράτησε κλειστή τη συζήτηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ στην προχθεσινή διαδικασία, αποκλείοντας απ’ αυτήν όχι μόνο τους δημοσιογράφους αλλά και αυτά τα ίδια τα μέλη και στελέχη της.  
Κι όλα αυτά γίνονται εν έτει 2014 από ένα κομματικό στέλεχος της ΝΔ νεαρό στην ηλικία τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, που προέρχεται από το νεολαιίστικο κίνημα και θα έπρεπε να διακατέχεται από τις  αντιλήψεις του ανοιχτού και συμμετοχικού κόμματος, του συνεχούς διαλόγου με τους πολίτες, την άμεση και αμφίδρομη πληροφόρηση κυβέρνησης.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η ΝΔ είχε κλειστά αυτιά και νου. Με παλιά υλικά αναπαλαίωση μπορείς να κάνεις και όχι να μετεξελίξεις ένα κόμμα σε «σύγχρονο πολιτικό οργανισμό». Ο Σταλινισμός ανήκει στο παρελθόν, την ιστορία, και είναι χρήσιμος ως εργαλείο για να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και όχι να τον εφαρμόζουμε σήμερα.
Τι φοβήθηκε ο κ. Παπαμιμίκος και οι συν αυτώ από τα μέλη και στελέχη τους; Από τους δημοσιογράφους; Τι είναι αυτό που συζήτησαν και δεν πρέπει να το μάθουν οι πολίτες; Το επίκεντρο των συζητήσεων τους έπρεπε να είναι ο λαός και τα προβλήματα του και όχι ο αποκλεισμός του από την πληροφόρηση. Κι εντάξει λειτούργησαν με την μέθοδο των αποκλεισμών, δεν έπρεπε να στείλουν ένα δελτίο τύπου στο οποίο να αναφέρουν τι συζητήθηκε και τι κατά τη γνώμη τους πρέπει να μάθουν οι πολίτες;
Η μέθοδος των αποκλεισμών είναι προσφιλής στα συντηρητικά κόμματα. Η φιλτραρισμένη πληροφόρηση κι αυτή. Ο λαός όμως τους ξεπέρασε. Θέλει ανοιχτά κόμματα, συμμετοχικά και μαζικά, για να συμμετέχουν οι ίδιοι στη διαμόρφωση των προτάσεων, για τη λύση των προβλημάτων τους.
Η παρατήρηση του κ. Παπαμιμίκου ότι συμμετέχουν στη διαδικασία πολύ λίγα μέλη της ΝΟΔΕ, έχει ως αφετηρία την εφαρμογή της μεθόδου των αποκλεισμών, σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής, σε όλες τις διαδικασίες. Η ΝΔ θέλει τα μέλη και τους φίλους της ως εκλογικό μηχανισμό και όχι ισότιμους συνομιλητές στη διαμόρφωση των αποφάσεων και της πολιτικής. Προφανώς στηρίζεται στα φωτισμένα μυαλά των ολίγων που λειτουργούν ως ειδήμονες και αφέντες του τόπου. Προφανώς φοβάται τους πολίτες.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις δηλώσεις τους είπαν:
ΜΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, πρόεδρος ΝΟΔΕ Φλώρινας,
Καλωσορίζουμε τον Γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ στην πόλη μας, ο οποίος κάνει μια περιοδεία γνωριμίας με τις νέες νομαρχιακές επιτροπές, που εκλέχτηκαν με τις τελευταίες διαδικασίες. Θα έχουμε μια συνεργασία για τα προβλήματα που έχει η περιοχή μας κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.




ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας
Ο Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ επισκέπτεται την περιοχή μας στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη ενημέρωση σε όλες τις νομαρχιακές, τα στελέχη, ενδυνάμωση των
σχέσεων και το ξεκίνημα ενός αγώνα που πρέπει να δώσουμε, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου της πατρίδας μας.
Πιστεύουμε ότι αυτές οι συναντήσεις όπου θα ανταλλάξουμε απόψεις μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν και στη ΝΔ και στον τόπο μας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ, Γραμματέας πολιτικής επιτροπής ΝΔ
Στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης που κάνουμε στη ΝΔ, συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας σε όλους τους νομούς της χώρας ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις με τα μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να μετεξελίξουμε τη ΝΔ σε ένα
σύγχρονο πολιτικό οργανισμό.
Η δική μας βούληση και επιθυμία είναι να εμπνευστούμε από τους πολίτες και να φτάσουμε κι εμείς να τους εμπνεύσουμε. Να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Το ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο αυτή τη χρονική περίοδο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και όλοι οι πολίτες είναι πολλά, χρειάζεται όμως εμπιστοσύνη σ’ αυτή την κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι είναι πολύ τολμηρή, κάνει τομές και βέβαια με την βοήθεια που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες, με τις θυσίες που έχουν κάνει, αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ.
Χρειάζεται εμπιστοσύνη, επιμονή και υπομονή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς τώρα από τις περιοδείες που κάνατε ανά την Ελλάδα, τι έχετε εμπνευστεί από τους πολίτες; Τι μήνυμα σας δώσανε οι πολίτες; Ότι πάει καλά η κυβέρνηση; Ότι πάει καλά η χώρα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι πολίτες όπως και η χώρα μας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κανένας δεν είπε από την πρώτη στιγμή ότι η κατάσταση στη χώρα είναι τέλεια. Όλοι όμως αντιλαμβανόμαστε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στη χώρα μας πάρα πολύ σημαντικά βήματα προόδου.
Σε ένα μακρό οικονομικό επίπεδο τα δημοσιονομικά μας αρχίζουν να εξυγιαίνονται και ζήτημα βεβαίως τώρα είναι με το νέο έτος η κυβέρνηση να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να αλλάξει η καθημερινότητα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ακούσαμε να λέτε στα Γρεβενά ότι η ΝΔ δεν θα δώσει στηρίξεις στους υποψηφίους Δημάρχους.
Το γεγονός ότι στη Φλώρινα έχουν δείξει ενδιαφέρον πέντε άτομα από τη ΝΔ δεν σας απασχολεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι εποχές έχουν αλλάξει. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να δώσουμε χρίσματα και να ανακοινώσουμε στηρίξεις. Εμείς θέλουμε οι πιο ικανοί και καταξιωμένοι, αυτοί που έχουν αυτοδιοικητική ατζέντα και οραματική και κυρίως ρεαλιστική, που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις που αντιμετωπίζουν , για την καθαριότητα, για το κυκλοφοριακό, το ρυθμιστικό και την προσβασιμότητα στης δημοτικές υπηρεσίες, αυτοί να είναι οι υποψήφιοι, αυτοί μετά να είναι οι Δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες.
Άρα εμείς αυτό που θα ζητήσουμε είναι οι πολίτες να σταθούν στο πλευρό των υποψηφίων που θα έχουν τέτοια χαρακτηριστικά.

Αναδημοσίευση από: http://parathrhthsflorina.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Τάπα στους κάθε τέλος θητείας κολλητούς φίλους Βοσκόπουλο και Ηλιάδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.