Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης



Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος συνοδευόταν από το Μητροπολίτη Φλώρινας κ. Θεόκλητο, συναντήθηκε την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2013 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.


Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ
Ο κ. Ειρηναίος βρίσκεται στη Φλώρινα για να παραβρεθεί στο κλείσιμο των εκδηλώσεων του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.
Ο Μητροπολίτης Φλώρινας κατά την επίσκεψη αναφέρθηκε στην  πολύ καλή συνεργασία της Μητρόπολης με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, πάντοτε μας βοηθούν σε ό,τι ζητήσουμε και φυσικά μπορούνε.
Κατά την επίσκεψή τους ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Σας καλωσορίζω στο Δήμο μας και είναι χαρά μας που σας έχουμε κοντά μας. Είναι χαρά μας που έχουμε συνεργασία και καλές σχέσεις με την εκκλησία και με το Σεβασμιότατό μας τον οποίο αγαπάμε ιδιαίτερα. Είναι ένας άγιος άνθρωπος του οποίου η καλοσύνη ξεπερνάει κάθε όριο. Εύχομαι να περάσετε πολύ καλά στην όμορφη πόλη μας.
Με την Κρήτη έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς, οι οποίοι Κρήτες πολέμησαν μαζί μας και στο Μακεδονικό Αγώνα˙ και σήμερα έχουμε πολλούς Κρήτες που μένουν στην περιοχή μας, οι οποίοι έχουν ιδρύσει και σύλλογο στην περιοχή μας.
Η αγάπη μας προς τους Κρήτες είναι πολύ μεγάλη, εφάμιλλη με την αγάπη μεταξύ αδερφών. Η βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Φλώρινα, έχει μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για το λαό της Κρήτης».
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είπε:
«Θέλω να σας εκφράσω τη δική μου χαρά που βρίσκομαι στη Μητρόπολή σας με πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου και που βρίσκομαι εδώ κοντά σας, σε εσάς και στους συνεργάτες σας τους Αντιδημάρχους. Εμένα προσωπικά  αρέσει πολύ ό,τι βλέπω, μου αρέσει και το εικονοστάσιο το οποίο έχετε και δεν είναι συνηθισμένο από ό,τι ξέρω και συγχαρητήρια και γι’ αυτό.
Νιώθω πάρα πολύ όμορφα ακούγοντάς σας, βλέποντάς σας, βλέποντας την πόλη.
Εύχομαι καλή δύναμη στο μεγάλο έργο σας, που κάθε Δήμαρχος και κάθε Δήμος κάνει. Ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε τους αγώνες και τις αγωνίες και λόγω της υπάρχουσας κατάστασης και εύχομαι να είστε πανίσχυροι.
Εύχομαι να πορεύεστε δυνατοί, καρποφόροι, ευλογημένοι. Και εμείς κάνουμε τον αγώνα μας και όλοι πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας μαζί με εσάς».
Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, μαζί με το Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και το Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας θα τελέσουν την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2013 στις 08:30πμ, στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.







Φλώρινα, 06-11-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.