Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές



Με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, το ΕΒΕ και των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου, σχετικά με την απελευθέρωση τις λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές,  θεωρούμε βέβαιο ότι η συζήτηση που έγινε πέρα από τους προβληματισμούς που ενδεχόμενος υπήρχαν απο τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία, σε καμία περίπτωση πιστεύουμε ότι δε συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι της περιοχής για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές.

Η συγκεκριμένη συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο εξυπηρετεί όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα και γενικότερα τις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες θέλουν να αφαιρέσουν και άλλο κομμάτι από την αγορά των μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.
Οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί θα πλήξουν βάναυσα τους ελεύθερους επαγγελματίες σε όλη τη χώρα αφού θα μειωθεί ο τζίρος τους αλλά θα πλήξει και τους εργαζόμενους,  οι οποίοι θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις και φυσικό επακόλουθο θα είναι η αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία.
Οι πολιτικές τα τελευταία χρόνια με την παγκοσμιοποίηση και την απελευθέρωση των αγορών, με τον ερχομό των πολυεθνικών οι οποίες μέσα σε 10 χρόνια αφαίρεσαν όλο τον πλουτοπαραγωγικό ιστό στη χώρα μας και μετέφεραν κεφάλαια ίσα με το χρέος της χώρας μας σε άλλες χώρες, θέλουν να δώσουν τη χαριστική βολή στην πατροπαράδοτη λειτουργία και σχέση των εμπορικών καταστημάτων, οδηγώντας χιλιάδες ακόμα μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην απόγνωση και την ανέχεια.
Η  κατάργηση της Κυριακής Αργίας εάν εφαρμοστεί, θα ανοίξει πολύ σύντομα το δρόμο και θα έχει εφαρμογή σε όλους τους κλάδους της χώρας.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν τόσο η κυβέρνηση αλλά και αυτοί που επιβουλεύονται αυτές τις πολιτικές είναι ότι η αγορά χρειάζεται καταναλωτές, αύξηση των μισθών και πολιτικές οι οποίες θα δίνουν αναπτυξιακή προοπτική με νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα αυξάνουν το Εθνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.
Τέλος είμαστε σίγουροι τόσο για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αλλά το ΕΒΕ και τους Εμπορικούς συλλόγους ότι σε καμία περίπτωση δε θα είναι αρωγοί σε αυτή την πολιτική η οποία θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην τοπική μας κοινωνία.

ΦΛΩΡΙΝΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013                                                  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.