Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

50000 προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους 2013



Να ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνα σε δήμους οπου θα αφορά 50000 προσλήψεις ανέργων , με το σύστημα των αυστηρών ελέγχων και κριτηρίων που πρότεινε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας, ζητά η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Με email που έφτασε στο υπουργείο στις 16 Απριλίου και το οποίο δημοσιεύει η Ημερησία , η τρόικα:
Θεωρεί ότι «τα προγράμματα για τα πεντάμηνα σε δήμους ,μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως η κοινωνική εργασία, η παιδοκομία και οι περιβαλλοντικές βελτιώσεις σε τουριστικές περιοχές και αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ιδίως δε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανερχόμενη μακροχρόνια ανεργία απουσία ενός γενικού δικτύου ασφαλείας».
2. Ζητά την «κατά το δυνατόν συντομότερη έναρξη ενός προγράμματος αυτού του είδους», υπογραμμίζοντας ότι «θα στηρίξει σε σημαντικό βαθμό πολλά άτομα και νοικοκυριά, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ακόμη σε θέση να δημιουργήσει επαρκή αριθμό εργασιακών θέσεων».

Με δεδομένη τη στενότητα πόρων, η τρόικα θεωρεί ότι «το πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, περιλαμβάνοντας 50.000 συμμετέχοντες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους». Και συμφωνεί να επεκταθεί «όταν καταστούν διαθέσιμα περισσότερα κονδύλια κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους ή με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου», έτσι ώστε να συμπεριλάβει πολύ περισσότερους... Δηλώνει, μάλιστα, έτοιμη να βοηθήσει για να αναζητηθούν οι απαραίτητοι πόροι «είτε από το ΕΚΤ είτε από άλλες πηγές» σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με το ίδιο email, η τρόικα στηρίζει το προτεινόμενο σύστημα διοίκησης του προγράμματος «βάσει αυστηρών ελέγχων, το οποίο περιγράφεται στις προτάσεις του ΟΑΕΔ» και την ανάγκη συνεργασίας στον τομέα αυτό με διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Το σχέδιο του προγράμματος για τα πεντάμηνα στους δήμους που θα απασχολήσει ανέργους, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Γιάννη Βρούτση στις 26 Φεβρουαρίου (στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης) έχει στείλει ο ΟΑΕΔ προ μηνός στην ηγεσία του υπουργείου, ενώ για την έναρξή του πιέζουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ.
πηγη:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.