Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο αγροτικός συνεταιρισμός φασουλοπαραγωγών Πρεσπών «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» απαντά στην παραπληροφόρηση

Ο Α.Σ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ αντιλαμβανόμενος την παραπληροφόρηση που δέχονται οι φασολοπαραγωγοί του λεκανοπεδίου των Πρεσπών και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχετικά με την εγγραφή νέων μελών καθώς και το ύψος της συνεταιριστικής μερίδας από κάποιους οι οποίοι δεν είναι άξιοι να σεβαστούν την επιτυχημένη προσπάθεια του ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ όχι μόνο για την ανάδειξη του τοπικού μας προϊόντος, του φασολιού, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και της ίδιας της Πρέσπας, τοποθετείται ως εξής:

Όσον αφορά στην φημολογία ότι ο Α.Σ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ δεν ανάρτησε ανακοίνωση για την εγγραφή νέων μελών για το έτος 2012, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε σε εμφανή σημεία, όπως καφενεία, super market, βενζινάδικα, ταβέρνες, πίνακες ανακοινώσεων των τοπικών κοινοτήτων, σε όλα τα χωριά των Πρεσπών στις 15 Δεκεμβρίου 2011 και παρέμεινε αναρτημένη για τουλάχιστον 30 ημέρες, όσο ήταν και το διάστημα υποβολής της αίτησης εγγραφής.
Σχετικά με το ύψος της συνεταιριστικής μερίδας, η οποία ανέρχεται πλέον στις € 30.000 και τα πικρόχολα σχόλια ορισμένων ότι το ποσό είναι απαγορευτικό για την εισχώρησή τους στο συνεταιρισμό, χαρακτηρίζοντας τα μέλη του εγωκεντρικά και αδιάλλακτα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το ποσό των € 30.000 δεν καθορίστηκε αυθαίρετα, αλλά βασίστηκε κατά πρώτον στο σύνολο των επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία που έχουν γίνει έως και σήμερα με χρήματα που έδωσαν τα ίδια τα μέλη από την τσέπη τους και κατά δεύτερον στην ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική που εμφανίζει ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ στην ελληνική και ξένη αγορά.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινιστεί πως ο Α.Σ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ δεν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του παραγωγού που ενδιαφέρεται να ενταχθεί στην ομάδα του  ζητώντας την εφάπαξ  απόδοση του ποσού. Αντιθέτως, το Δ.Σ. του ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ συζητά με κάθε έναν ενδιαφερόμενο χωριστά την δυνατότητα αποπληρωμής της συνεταιριστικής μερίδας, παρέχοντας του ένα χρονικό περιθώριο που αγγίζει τα 3 έτη.
Η φιλοσοφία του Α.Σ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ δεν ταυτίζεται με την φιλοσοφία των άλλων συνεταιρισμών που λειτουργούν ως φιλανθρωπικά ιδρύματα οδηγώντας τους στην οικονομική καταστροφή. Αντιθέτως, πιστεύει πως η συνεχής ανάπτυξη και εξέλιξή του θα τον οδηγήσει στην πραγματοποίηση τόσο των μεσοπρόθεσμων όσο και των μακροπρόθεσμων στόχων του. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν επιθυμεί να παραμείνει στάσιμος όσον αφορά στις επενδύσεις του αλλά ήδη προέβη στην κατάθεση μελέτης για την ένταξή του στο μέτρο 1.2.3.Α του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής, καθώς και στην δημιουργία νέων κωδικών προϊόντων που θα έχουν ως πρώτη ύλη το φασόλι, όπως το έτοιμο πιάτο, το τουρσί φασόλι, το φασόλι γλυκό, η πάστα φασολιού, δράσεις που χαρακτηρίζονται καινοτόμες και οι οποίες θα δώσουν νέα δυναμική στον ΠΕΛΕΚΑΝΟ.
Η κακεντρέχεια, ο φθόνος και η ζήλια ορισμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν ως στόχο τους να «χτυπήσουν» τον Α.Σ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ οδηγεί πολλές φορές στην δημιουργία παραφημολογιών. Ο Α.Σ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ στηρίζεται όμως γερά στα πόδια του και δεν χρειάστηκε να έρθει σε λεκτική διαμάχη με κανέναν έως και σήμερα , γιατί έχει μάθει να απαντά μόνο μέσω των έργων του.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ
«Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»

Λαιμός Πρεσπών, 08/02/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.